You are viewing zalia_varna

Ankstesnis įrašas | Kitas įrašas

Avižiniai sausainiai


"...Nes dieną, kai tu gimei
Lijo lijo lijo....
"

Lijo ne tik dieną, kai gimei. Lyja nuolat. 5dienį kai pradėjo, taip ir nesiliauja, na, tik vakar buvo apsiraminę. Ech... Tokiais orais nesinori nei laukais lakstyt, nei salotų lapą kramtyt. Ir šiaip geros nuotaikos trūkumas. Įsivaizduokit: vasara, birželio mėnuo, o Naglis Šulija per savo prognozes pasakoja apie šalnas. Kažin, kad liks iš braškiu, persikų (auginu ir šiuos, jau brandina vaisius), vyšnių ir kitų gėrių? Na taip, kad lyja, galėčiau ir nesiskųst. Pašildys saulutė, atrodo, viskas užaugs. Bet po galais, kur saulė? Kur?!

Pykčiui atslūgus ėmiausi gaminimo, nes tik sukinėjimasis virtuvėje taip gerai atpalaiduoja. O juk negalima gaminti supykus, nes maistas skaniausias būna įdėjus meilės, ne pykčio. Pyktis fu. Negerai. Žodžiu, prislėgta ieškojau tinkamo recepto šiandienai. Tinkamo, nes nenorėjau kažko labai sudėtingo (prisipažinsiu, ir šaldytuvo atsargos nedžiugino, o bėgti į parduotuvę, kad ir kaip arti ji bebūtų, tokiu oru mažiausiai norėjau), lengvai ruošiamo, su minimaliom produktų sąnaudom ir, žinoma, skanaus. Ir kad nebūtų fail, kaip kartais atsitinka. Peržiūrėjau kelis keksiukų receptus, bet vis man neįtiko: per riebu, per sausa, per sunku gaminti, per kažkaip... Galų gale radau nuostabių avižinių sausainių receptą Aušros blog'e. Taip taip, tokie patys sausainiai, kokie randami prekybos centruose, dažnu pavadinimu Sveikuolių. Iš tiesų, šitie labai panašūs. Ir būtent tokie, kokių reikėjo šiandienai. Dieną, kada lyja.

Beje, kad pakeltų nuotaiką, pražydo kaktusas. Už pastangas esu jam dėkinga.


Avižiniai sausainiai

Reikės:

*200g avižinių dribsnių;
*100g margarino arba sviesto;
*1 kiaušinio;
*1/2 a.š. sodos;
*1 a.š. acto;
*1/2 stiklinės cukraus;
*1/2 stiklinės miltų;
*riešutų, džiovintų vaisių... Dėjau nemažai, kokių 100g + papuošiau graikiškais riešutais.


Ištirpdytą margariną arba sviestą sumaišyti su avižiniais dribsniais.
Atskirame dubenyje išplakti kiaušinį su cukrumi.
Sodą nugesinti su actu.
Kiaušinio ir cukraus mišinį bei gesintą sodą dėti į avižinių dribsnių masę, gerai išmaišyti.
Pilti miltus ir džiovintus vaisius ar riešutus, viską vėl gerai išmaišyti.
Sausainius formuoti norimo dydžio (kepdami šiek tiek pakyla) ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 15-20min.
Skanu šilti su šaltu pienu ir atvėsę su šiltu pienu.




Prisipažinsiu, tai vieni skaniausių sausainių i have ever eat. Tikrai. Dariau viską iš pusės originaliame recepte pateiktų ingredientų, kadangi turėjau tik 200g avižinių dribsnių ir tik 100g margarino. Bet ir gerai, bus proga kada išsikepti vėl. Ai, ir sodą gesinu ne grietinėje, o acte, kaip kažkada mama išmokė. Minimalūs pakeitimai, tačiau už tai koks skonis....Einu šildytis pieno :)

Comments

(Anonymous)
Jul. 21st, 2010 02:08 pm (UTC)
:)
Šitie sausainukai tiesiog nuostabūs, jau keleta kartų kepiau ir dar kepsiu ne vieną kartą. Labai ačiū už receptėlį, nes iš visų ragautų ir pačios bandytų avižinių sausainių, šitie skaniausi.
zalia_varna
Jul. 22nd, 2010 10:54 am (UTC)
Re: :)
Ačiū už gerus žodžius ir labai džiaugiuosi, kad patinka :)
Malonu, kad skaitote ir sėkmės toliau kepant ;)

Profile

zalia_varna
Žalia Varna

Latest Month

January 2011
S M T W T F S
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

ESU IR DALYVAUJU:




Kvepiantis Urvas



Kviečiame dalyvauti!

Prisijunk ir tu!

Mano kontaktas:
niam-niam@slapta.lt

Ir dar:

Būk atsakingas


Savaitės skanumynas
Pati skaniausia pica!

Page Summary

Powered by LiveJournal.com
Designed by chasethestars