?

Log in

No account? Create an account

Ankstesnis įrašas | Kitas įrašas

Kanelbullar

...arba tradicinės švediškos bandelės su cinamonu, dažniausiai valgomos per kavos vakarėlius. Bet man tai labiau primena vaikystę, močiutės keptus pyragėlius ir ilgų žiemos vakarų jaukumą. Kartais norisi jaukumo. Tokio, kuris ateina tiesiai iš vaikystės prisiminimų. Tokio tikro... Pamaniau, bandelės jį puikiai primins. O dar valgant su šiltu pienu....

Gaminau dvejopas bandeles. Vienos buvo su cinamonu, kaip ir rašoma recepte, o kitos - su aguonomis (nes turiu cinamoną ignoruojančių žmonių (bet bandelės su juo, kaip bebūtų keista, patiko! )  :)) Iš patiekto kiekio išeina apie 40-50 mažų, kiek didesnių už sausainius bandelių. Galima daryti didesnes, tada bus mažiauu. Bet man mažutės daug mieliau :)


Kanelbullar
(Priklausomai nuo dydžio... Gaunasi 2 skardos bandelių)

Reikės:

tešlai
*5g sausų mielių;
*1 stiklinė + pora šaukštų pieno;
*3 stiklinių miltų;
*120g sviesto;
*1/2 stiklinės cukraus;
įdarui
*80g svieso;
*4 kupini šaukštai cukraus;
*2 kupini šaukštai cinamono;
*2 kupini šaukštai aguonų;
papuošimui
*1 kiaušinio trynio;
*cukraus pudros arba granuoliuoto cukraus.


Porą šaukštų pieno pašildyti ir sumaišyti su nubrauktu šaukštu cukraus. Sudėti mieles, išmaišyti ir leisti ramiai pastovėti ~7-10min.
Ištirpinti sviestą, jį sumaišyti su pienu, šiame mišinyje ištirpinti cukrų.
Supilti mieles, vėl išmaišyti, sudėti miltus ir gerai išminkyti tešlą kol nebelips prie rankų.
Tešlą dėti į šiltą vietą ir palikti kol pakils pusei valandos.



Tešla turi tapti minkšta, puri, didesnė....



Tešlą padalinti į dvi dalis skirtingos rūšies bandelėms.
Vieną dalį tešlos plonai iškočioti ir dėti įdarą: tešlos "blyną" ištepti 40g sviesto, barstyti 2 šaukštus cukraus ir 2 šaukštus cinamono.



Tą patį daryti su kitu gabalu tešlos - jį iškočioti, tepti likusiu sviestu, barstyti cukrumi, tik vietoj cinamono naudoti aguonas.



Tešlą su įdaru vynioti į ritinėlį, jį pjaustyti ~1cm storio griežinėliais.



Paruoštas bandeles dėti į riebalais išteptą kepimo skardą ir palikti, kad pakiltų dar apie 20-30min.



Prieš pat kepant aptepti kiaušinio tryniu, taip bandelės įgaus auksinį atspalvį.
Kepti 180 C temperatūroje ~20min. Pabaigoje ypač saugoti, kad neperkeptų, nes jos mažytės.
Iškepusias pabarstyti cukraus pudra arba granuliuotu cukrumi (aš to nedariau, nes ir taip buvo labai labai skanu :))




Receptą paėmiau iš čia, tačiau leidau sau improvizuoti į valias. Skonis pateisino lūkesčius. Idealiausia valgyti dar šiltas su šiltu pienu. Ir šiaip, kadangi tai mielinė tešla, ji pakankamai greitai kietėja, tad geriausia bandeles suvartoti per 24h. Vis dėlto tai padaryti nesunku, nes atrodo, kad jos turi kojytes ir išsilaksto. Kažkur. Ne į skrandį, nes vis neatsivalgau. Kepsiu ir kepsiu dar :)

Tags:

Profile

zalia_varna
Žalia Varna

Latest Month

January 2011
S M T W T F S
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

ESU IR DALYVAUJU:




Kvepiantis Urvas



Kviečiame dalyvauti!

Prisijunk ir tu!

Mano kontaktas:
niam-niam@slapta.lt

Ir dar:

Būk atsakingas


Savaitės skanumynas
Pati skaniausia pica!
Powered by LiveJournal.com
Designed by chasethestars