Žalia Varna (zalia_varna) wrote,
Žalia Varna
zalia_varna

  • Mood:

Chapati duonelės

Žinot, išmokau mėgautis kasdienybe. Taip taip, ta pačia pilka ir iš pirmo žvilgsnio neįdomia ir net nykia. Visom tom pareigom... Galų gale jas padariusi atsisėsti vakare prie.. Taip! Prie kompiuterio!...

..ir per skypą bendrauti su draugais. Tiesiog taip, kaip senais gerais laikais.

Dar patinka atradus laisvą minutytę gaminti auskarus. Iš modelino ir akrilo, dar su trupučiu vielos. Auskarų gaminimas man puikus užsiėmimas, nes nereikalauja daug laiko. Iškočioji formą ir palieki. Bet kuriam laikui. Tas labiausiai ir žavi.

Laisvalaikiu dar mėgstu duoną kepti. Arba duoneles. Chapati. Jos labai jau paprastai išsikepa. Taip taip, jos kepasi taip lengvai, kad atrodo, jog išsikepa pačios.


Chapati duonelės
(maždaug 10 paplotėlių)

Reikės:
*3 puodelių kvietinių miltų;
*1-1,5 puodelio vandens;
*žiupsnio druskos;
*2 šaukštų aliejaus;
*miltų kočiojimui.

Miltus sumaišyti su druska,įpilti vandens ir gerai išminkyti tešlą.
Apšlakstyti aliejumi, dar paminkyti ir palikti 15min. pailsėti.
Tešlą padalinti į 10 dalių, iš jų suforuoti burbuliukus, juos suploti ir plonai iškočioti.
Paplotėlius kepti sausoje keptuvėje vis paspaudžiant šakute ir sukant, kad pasidarytų gražūs iškilimai.
Galima patepti Ghee arba aliejumi.
Geriausia suvalgyti kol dar šiltos. Kitu atveju laikyti uždengtas plastikiniu maišeliu ir apdengtas rankšluosčiu.



 


Tags: duona, veganiški
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 6 comments