?

Log in

No account? Create an account

Ankstesnis įrašas | Kitas įrašas

Pati skaniausia pica!

Tikrai skaniausia. Kiek eksperimentavau, su būtent šituo įdaru ji būna nereali. O eksperimentavau daug. Ir sau, ir ne vien sau, bet va šita pica puiki.

Receptas paminėti dienai be dietų - gegužės 6. Nes juk, kaip bebūtų, mergaitės, merginos, moterys... Nusipelnėme visos bent vieną dieną metuose negalvoti apie jokias dietas. Iš tiesų, tai daugiau negu vieną :) O šią ypač. Tad reikia sukirsti pačią skaniausią picą, visiškai neskaičiuojant kalorijų. Anei vienos.

Gamindama ją, beje,kaip ir valgydama, nuolat galvojau, kad esu paradoksų rinkinys:
man labai patinka minimalizmas, bet pica - labai maksimalistinė: toks ingredientų sąrašas viršui, kad nors vežimu vežk (beje, įdaro proporcijų nerašau nes labai juokingai skambės "šaukštas kečupo, du pievagrybiai, trečdalis paprikos" ir pan. - visko kraukit iš akies, pagal norus ir šaldytuvo turinį);
visada sakiau, kad vegetare būsiu, bet vegane - niekada, nes per daug mėgstu sūrį
BET
negalėdavau pakęsti, kai ant picos to sūrio būdavo per daug, niekaip.
Mėgdavau picas, dievindavau, nors ir propagavau sveiką gyvenimo būdą. Ir vis dar jį propaguoju.
BET
nors ir propaguoju sveiką gyvenseną, niekada neatsisakysiu sukirsti nerealiai saldaus, riebaus ar šiaip nuodėmingo deserto. Žinoma, veganiško.
Ir nors sukirsčiau tokį desertą, nieku gyvu nevalgysiu tokio, kurio sudėtyje E*** simbolių daugiau kaip 4. Nors ir bus veganiškas.
Dar nebūdama vegane nemėgau majonezo. Dar nebūdama vegetare jo taip pat nemėgau. Nepripažinau ir nevalgiau.
Kai aš have gone vegan, pamėgau majonezą. Taip taip, tą iš www.ekopirk.lt, veganišką. Ir dabar jį valgau su pasimėgavimu.
Tiesą sakant, valgiau majonezą ir anksčiau, bet tik vienu pavidalu: batonezu. Kada ant batono užtepamas majonezas.
Sueidavo...

Turbūt pakaks, nes jau pernelyg įsivažiavau. Galėčiau vardinti ir vardinti. O apie majonezą pagalvojau, nes picai padažą iį jo pasidariau. Tą paprastą, iš česnako ir žolelių. Ir skanu buvo.

Dar kartą su diena be dietų.


Pati skaniausia pica
(1 pica)

Reikės:

pagrindui
*125g miltų;
*~80ml šilto vandens;
*10g šviežių mielių;
*šaukšto cukraus;
*0,5 šaukštelio druskos;
*nepilno šaukšto aliejaus
višui:
*kečupo (naminio arba ekologiško);
*česnako;
*raudonos paprikos;
*pievagrybių;
*alyvuogių;
*vyšninių pomidoriukų;
*džiovintų pomidorų aliejuje;
*kaparėlių;
*veganiško (arba bet kokio fermentinio) sūrio;
*raudonėlio;
*baziliko;
*meškinio česnako;
*uoginių aitrių paprikų - jei patinka aštriau
.

Mieles sutrupinti, užpilti cukrumi, sumaišyti, įpilti truputį vandens, dar išmaišyti ir atidėti, kad atsigautų.
Miltus išsijoti, įberti druskos ir sumaišyti su mielėmis.
Palaipsniui įpilti reikiamą kiekį vandens (tešla turi būti lengvai minkoma, bet nelipti prie indo ir rankų), supilti aliejų.
Gerai išminkyti tešlą ir palikti kilti šiltoje vietoje apie porą valandų.
Iš pakilusios tešlos iškočioti paplotį, patepti kečupu.
Česnaką susmulkinti ir paskleisti ant kečupo, o paprikas, pievagrybius, alyvuoges, pomidorus, džiovintus pomidorus, sūrį ir aitrias paprikas supjaustyti gabalėliais ar griežinėliais.
Daržoves ir sūrį išdėlioti ant picos papločio.
Pagardinti kaparėliais, raudonėliu, baziliku ir meškiniu česnaku (naudojau, beje, džiovintus).
Picą dėti į įkaitintą iki 210 C orkaitę ir kepti 15-20min.




English version


The best pizza ever!
(1 pizza)

Ingredients:

the dough
*125g all purpose flour;
*~80ml warm water;
*10g active yeast;
*1 teblespoon sugar;
*0,5 teaspoon salt;
*about 3/4 tablespoon oil
the topping
(I don't write the exact proportions for the topping; you may put as much or as little one or another ingredient on it as you want)
*ketchup (homemade or ecological);
*garlic, minced;
*red bell pepper;
*champignons;
*olives;
*cherry tomatoes;
*sun dried tomatoes (from the oil);
*vegan (or any other) cheese;
*caper;
*dried oregano;
*dried basil;
*dried ramson;
*hot peppers (if you like it hot!)


Crumble yeast in a small bowl, mix with sugar, add a dash of water, mix again and leave to rest for some minutes.
Sift the flour, add salt and mix everything with yeast.
Gradually pour warm water (pour as much water as you need, the dough should be whippy, but not very sticky), add oil.
Knead your dough and leave in warm place for about 2 hours.
After that roll the dough into a circle and spread with ketchup.
Sprinkle minced garlic.
Dice all vegetables and cheese and put on the top.
Strew some caper and spice.
Put pizza in the 210 C degrees oven and bake for about 15-20min.
Enjoy!

Comments

(Anonymous)
May. 7th, 2010 10:19 am (UTC)
be dietų turi būti kiekviena diena. taškas.
zalia_varna
May. 7th, 2010 04:00 pm (UTC)
Taip! Turi!
(Anonymous)
Oct. 7th, 2010 02:53 pm (UTC)
nuomone
as tai visada kazkokdel manau, jog vegetarai/veganai yra nuolat alkani ir niekaip nepasisotinantys zmones, del tos priezasties jie taip audringai reaguoja i prėską maistą, tikindami, jog jis yra pats skainiausias pasaulyje :) juk, kaip sakoma - alkanam suniui ir vabalas mėsa ;)
zalia_varna
Oct. 9th, 2010 04:42 pm (UTC)
Re: nuomone
Oj. Vegetarai/veganai tikrai nėra nuolat alkani žmonės :D Tarkim, paprasčiausias pavyzdys - šioji pica, kurios receptu pasidalinau įraše - juk ji tikrai nėra prėska. O ką jau kalbėti apie įvairiausius kepinius (taip taip, smaližė esu :)) - pyragus, pyragaičius, keksiukus, bandeles, sausainius... Žinau, čia tik desertai, bet skoniu tikrai nenusileidžia įprastiems neveganiškiems. Tas pats ir apie antruosius patiekalus: jie gali būti sotūs, skalsūs ir maistingi. Jau vien visokie troškiniai, apkepai, kepsneliai (kalbu apie daržovių kepsnelius). Pasitelkus fantaziją ir paprasčiausias patiekalas gali virsti švente, o mėsa tikrai nėra būtina norint jaustis sočiai ;)
ext_234045
Nov. 15th, 2010 03:30 pm (UTC)
skonis
Jau kaip aš noriu picos - nesuprantu, kodėl, bet paskutiniu metu ypatingai noriu picos - taviškė atrodo labai viliojančiai. Artėja iš lėto savaitgalis - panašu, kad išbandysim - ačiū
zalia_varna
Jan. 19th, 2011 06:28 am (UTC)
Re: skonis
Pastaruoju metu ir pati baisiai dažnai kepu picas. Pizza, pasta, rizotto - pagrindiniai ponai mano virtuvėje. Ypač pica. Kažkodėl :) Na, ir džiaugiuosi, kad patiko receptas, skanaus ;)

Profile

zalia_varna
Žalia Varna

Latest Month

January 2011
S M T W T F S
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

ESU IR DALYVAUJU:




Kvepiantis Urvas



Kviečiame dalyvauti!

Prisijunk ir tu!

Mano kontaktas:
niam-niam@slapta.lt

Ir dar:

Būk atsakingas


Savaitės skanumynas
Pati skaniausia pica!

Page Summary

Powered by LiveJournal.com
Designed by chasethestars