Žalia Varna (zalia_varna) wrote,
Žalia Varna
zalia_varna

  • Mood:

Maistingosios salotos su marokietišku užpilu

Baisiai mėgstu turiningai praleistas dienas, kada nuveikta buvo daug, kad net nebėra jėgų aprašyti įspūdžius. O jų gausybė. Vienas ypatingesnių - iš Vilniaus partemptos net trys naujos kulinarinės knygos. Vieną dieną nebeturėsiu, kur jų kišti, garbės žodis... Bet kol turiu, ir kol jų daugėja, galiu tik džiaugtis. Ir stengtis negalvoti apie ten paliktus pinigus.

Dar sužinojau, kad adžavainas lietuviškai laukinio saliero sėklomis vadinamas. Ir vienas vyras, prekiaujantis prieskoniais baisiai išgyrė jį. Turiu pripažinti, kad neveltui. Kadangi jo turėjau, nepirkau, bet pabaigusi žinosiu, kur galima įsigyti.

Lietus, žinoma,užklupo kaip visada netikėtai. Permirko iki paskutinio siūlelio. Nieko, išdžiūvau. Gerai, jei lietus nebuvo labai rūgštus, augsiu didesnė. Ir be trąšų. O su salotom. Dieviškos...


Maistingosios salotos su marokietišku užpilu
(4 porcijos)

Reikės:

*4 burokėlių;
*3 morkų;
*200g brokolio;
*200g kuskuso;
*2 šaukštų moliūgo sėklų;
marokietiškam užpilui
*šaukšto aliejaus;
*3 šaukštų raudonojo vyno acto;
*šaukštelio paprikos dribsniukų;
*šaukštelio kuminų;
*susmulkintos česnako skiltelės;
*geros saujos petražolių.


Burokėlius apvirti kol suminkštės (~30 min.)
Atvėsinti, nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Apvirti supjaustytas morkas ir brokolius, nusausinti.
Kuskusą užpilti 150ml verdančio vandens ir uždengus palaikyti 10min.
Sumaišyti padažo ingredientus.
Į lėkštę dėti kuskusą, ant jo - daržoves.
Užpilti padažu, barstyti moliūgo sėklomis ir petražolėmis.




English version

Nutritious salad with Moroccan dressing
(4 servings)

Ingredients:

*4 beets;
*3 carrots, diced;
*200g broccoli florets;
*200g couscous;
*2 tablespoons pumpkin seeds;
Maroccan dressing
*1 teblespoon oil;
*3 teblespoons red wine vinegar;
*1 teaspoon red paprika flakes;
*1 teaspoon cumin;
*1 clove of garlic, minced;
*great handful of parsley, chopped.


Cook beets for about 30min or until soft, then cool, peel and dice.
Cook carrots and broccoli florets fors about 4 minutes.
Pour 150ml of boiling water on couscous, cover and leav for 10min.
Stir all ingredients for dressing.
In serving dishes put couscous, on top put vegetables, sprinkle with dressing, add some pumpkin seeds and parsley.



IKI receptų
Tags: brokoliai, burokėliai, grūdai ir kruopos, in english, morkos, salotos ir mišrainės, veganiški
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 10 comments