?

Log in

No account? Create an account

Ankstesnis įrašas | Kitas įrašas

Burokėlių ir raudonojo vyno risotto

Aš baisiai mėgstu pabambėti. Retsykiais, o ypač rytais. Dėl to, kad nebambėčiau ir negadinčiau nei sau, nei aplinkiniams nuotaikos, nemiegu naktimis. Ne visada, tik retsykiais. Maždaug kas antrą, kas trečią naktį. Praėjusią naktį miegojau. Saldžiai it kūdikis, saldžiai it pyragas, kuris iškeptas buvo naktį prieš tai, maždaug 4 valandą ryto...

Aš baisiai mėgstu pabambėti ant rudens. Tiesiog: imti ir bambėti. Kad šalta, kad dienos nuolat trumpėja, kad vėjas niekšiškai drasko nuo medžių paaskutinius lapus ir negailestingai plaka žemėn lietų. Kad jis vienoks ar kitoks, kad man nepatinka, kad po velnių, aš norių gyventi Italijoje!, kad... kad, po velnių, kaip ten bebūtų... Aš myliu rudenį. Su visom jo gėrybėm ir blogybėm. Tokį, koks jis yra. Tokį, kuris net išlipant 6 valandą iš lovos, kuomet baisiai norisi įsirangyti po šilta antklode ir kambarys dar nešildomas, o pro langą matosi įspėjančiai palinkę nuo vėjo medžiai, primenantys nebesivilkti to pavasarinio švarkelio - tokį, koks buvo lygiai prieš metus ir aš lygiai taip pat keltis nenorėjau, svajodama apie Viduržemio jūrą. Ir dabar, skanaudama daugiaryžį su rudenio gėrybėmis, aš džiaugiuosi, kad vis dėlto jis yra. Toks, koks yra. Tiesiog.


Burokėlių ir raudonojo vyno risotto
(2 porcijos)

Reikės:

*vidutinio burokėlio;
*~500ml daržovių sultinio;
*šaukšto aliejaus;
*svogūno;
*1-2 česnako skiltelių;
*~180g Arborio ryžių;
*~130ml raudonojo vyno


Burokėlius virti ~35min kol suminkštės, atvėsinti, nulupti ir sukapoti.
Sudėti į maisto smulkintuvą, pilti maždaug 100ml sultinio ir viską sutrinti.
Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, jame pakepinti sukapotus svogūną bei česnaką.
Sudėti ryžius ir trumpai pakepinti.
Įpilti maždaug 1-2 samčius sultinio ir tiek pat sultinio su burokėliais, išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies. Neleisti ryžiams perdžiūti!
Kai ryžiai sugers visą skystį, įpilti dar ir kartoti kol jo nebeliks.
Pabaigoje supilti raudonąjį vyną ir virti ko ryžiai bus galutinai išvirę ir sudgrę visą skystį.
Jeigu reikia, pabarstyti druska ir pipirais; patiekti.




English version

Beet and red wine risotto
(2 servings)

Ingredients:

*medium-size beet;
*~500ml vegetable broth;
*1 teblespoon oil;
*1-2 cloves of garlic;
*~180g Arborio rice;
*~130ml red wine.


Bring beet to the boil and cook for about 35min until tender, then peel and roughly chop.
Put it into a blender or food procesor, add about 100ml vegetable broth and blend everything until smooth.
In a big pan heat the oil and fry chopped onion and garlic.
Put rice and fry for another few seconds.
Add 1-2 ladles of vegetable broth and the same amount of vegetable broth - beet mixture and cook. Don't let rice to get too dry!
Once all liquid is absorbed, add mode vegetable broth and  vegetable broth - beet mixture and repeat it as long as you have some.
Finally, pour in the red wine and cook until rice are tender and all the liquid is absorbed.
Taste, add some salt and pepper if needed; serve.



Šaltinis: IKI receptai

Comments

(Deleted comment)
zalia_varna
Oct. 18th, 2010 12:13 pm (UTC)
;)
(Anonymous)
Dec. 3rd, 2010 12:13 pm (UTC)
savaitgalio sumustinis
Sveiki, jei pusryčiams mėgstate sumuštinius ir norite laimėti naują duonos skrudintuvą, dalyvaukite savaitgalio sumuštinio konkurse.
http://www.facebook.com/pages/Vakareliu-Gidas/67343846614?ref=sgm#!/photo.php?fbid=458152506614&set=a.89779516614.101688.67343846614
(Anonymous)
Jan. 17th, 2011 03:23 pm (UTC)
kur dingai? :) laukiam nauju receptuku! :D
zalia_varna
Jan. 19th, 2011 03:31 am (UTC)
Bėgu rašyt! ;D

Profile

zalia_varna
Žalia Varna

Latest Month

January 2011
S M T W T F S
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

ESU IR DALYVAUJU:




Kvepiantis Urvas



Kviečiame dalyvauti!

Prisijunk ir tu!

Mano kontaktas:
niam-niam@slapta.lt

Ir dar:

Būk atsakingas


Savaitės skanumynas
Pati skaniausia pica!

Page Summary

Powered by LiveJournal.com
Designed by chasethestars